Amrikanska Ambassaden!

I tisdags klev jag upp väldigt tidigt för min lilla tripp upp till Stockholm, redan kl 04:15 och eftersom jag inte kom i sängs fören vid ett tiden var jag riktigt trött när klockan ringde! Jag kunde inte somna och var så nervös om jag skulle ha glömt något papper fast jag kollat igenom det flera gånger. Men i alla fall så körde min underbara mamma mig till centralen vid 5 tiden och sen kl 05:33 åkte jag från Alingsås till huvudstaden.

Jag var så trött så trött så på tåget men kunde inte somna och det hjälpte inte att lamporna var så starka heller, jag skulle ha haft med mig något så jag kunde täcka mina ögon men efter en god frukost var jag pigg igen! När jag väl kom upp till Stockholm och satt mig på 69:an bussen mot Ambassaden var jag nervös och undrade hur lång kön skulle vara eftersom alla hade varnat mig för att man skulle få stå ute länge, men den var som tur inte så lång men ändå fick jag stå där ute i en timma och frysa ihjäl. Ett tips till alla som ska upp till ambassaden: TA MED VANTAR OCH MÖSSA! När jag väl kom längst fram i kön bestämde sig vakterna för att ta 5 min rast för att det var så mycket folk uppe på själva ambassaden. Så efter en timme var jag välkommen fram till vakten och visade upp mitt pass, min betalning och mina papper efter det var jag välkommen in och väl där inne fick jag ta av mig alla mina elektroniska saker som mobil, kamera och liknanden. Efter det fick jag gå igenom en skanner som finns på flygplatser och efter det var det att bara kliva upp till ambassaden. Väl där inne fick jag ge alla mina papper till en trevlig dam som satt i en kassa och sedan fick man sitta ner och vänta, vakten sa att det max skulle ta 30 min men jag fick sitta där i ytterligare i en timma. Men det var trevligt jag träffade 3 till tjejer som ska åka den 6 oktober och vara på skolan samtidigt som mig så jag hoppas att vi blir ett stort gott svensktgäng! Sedan började jag prata med en kille som satte sig bredvid mig och han skulle åka till Los Angeles för att starta sitt egna företag där nere, och han frågade vart jag skulle som är Washington DC! Han hade själv varit där och han sa att han kommer ihåg ett väldigt mysigt område som heter Georgetown : ) Men det är ju där jag ska bo!

Efter en timmas väntade var det min tur -"Miss Louisa Gustavsson, desk F please" och där fick jag träffa en snäll amerikanska som bad mig göra fingeravtryck(som jag fick göra om 3 ggr) för dem blev inge bra, efter det fick jag svara på några frågor om jag passat barn innan, hur många barn jag ska passa, vart jag ska bo och liknanden! Efter det ville hon bara berätta att hon har varit i Georgetown och att min gata är väldigt mysig och nära till många kaffer och shopping och liknanden, så det kändes väldigt roligt att jag fick 2 fina kommentarer om där jag ska bo. Nu kan jag inte mer än bara längta tills jag själv får se det!

När jag var klar efter 2 timmar tänkte jag att det skulle vara trevlig att hälsa på tjejerna på EF så jag knallade ner dit och fick träffa Louise som jag har pratat med flera gånger, hon var lika snäll i verkligheten som i telefon! Och det var mycket roligt att få se ett ansikte efter alla dessa gånger i telefon!

Sedan knallade jag lite runt i huvudstaden och gick bl.a. in på NK där jag fann två kändisar ojoj, Prästens fru i filmen så som i himlen och sedan min favorit Jossan i Andra Avenyn, DET NI ; ) hahaa!!



Jaja, bara en dag efter fick jag mitt visum! Så det var snabba bud.....Nu väntas bara internationellt körkort och utskrift ur prickregistret! Snälla kom idag så jag kan skicka upp alla papper till huvudkontoret : )

P.S. Idag är det endast 10 dagar kvar, WEEEEEEEEJ!!

Kommentarer
Postat av: Helena

heej! hur ar det?

nu ar jag har, hos min vardfamilj. Det kanns jatte bra och de ar hur trevliga som helst! veckan pa skolan var kul, men som du sakert hort ar skolan inget att hurra over. Skabbig, dalig luftkonditionering osv. men man star ut.

gar det bra med alla forberedelser?

Sag du fatt en ny camera, jag har en samma sort fast en Caramell :) den ar super bra!!! :D



Kramar

2008-09-27 @ 04:35:19
URL: http://hellainusa.blogg.se/
Postat av: Sofia

Hej du! Vad skont att allt e klart med visumet! inte manga dar kvar nu!

2008-09-28 @ 03:10:35
URL: http://sojaan.blogg.se/
Postat av: Jannike

Oh vad roligt!! Är själv Au Pair i DC sedan 9 månader tillbaka, och jag älskar det!!! Underbar stad med underbara människor. Helt perfekt. Georgetown är också väldigt mysigt, som förutspråkat. Hehe. Bor inte ALLT för långt därifrån själv, om än en liten bit. Lycka till!

2008-10-01 @ 00:17:12
URL: http://holdmypocket.blogg.se/
Postat av: Sofia

Hej du! Allt gar bara bra for mig!! Och nu e det bara FYRA DAGAR KVAR!!!! resfeber?

kram

2008-10-02 @ 03:32:38
URL: http://sojaan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0